3 Eylül 2009 Perşembe

ESTETİK=HENRY








Asaletin, futbolculuğun, estetiğin ve karizmanın futbolda karşılık bulmuş şeklidir. Yağmurlu bir günde Man City ile oynanan maçta David James'e attığı gol sonrasında 4-5 metre kaydığını hatırlıyorum. Sonra İngiltere'de imkansız gollerden birini attığında iki eli ile T harfi yaptığını gördüm. Bir başka maçta muhteşem bir frikik golünden sonra öylesine gole sevinmeyişini gördüm. Belkide gollere sevinmeyen ender futbolculardan Henry. Bunu karizma yapmak için değil babası ile ilgili bir konudan kaynaklandığını öğrenmiştim bir röportajında.
O futbolcu duruşunun, futbolcunun nasıl vites attığının, gol sonrası karizmanın nasıl sağlandığının, takım arkadaşlarıyla nasıl kucaklaşmanın, uzun bacaklarıyla çimde nasıl kayıldığının, imkansız gollerin sonrasında karizmanın nasıl korunduğunun simgesidir Henry.
Salt yetenek ve günümüzde değişen futbolu birleştirmiş ender oyuncudur. Futbolun fizik gücüne dönüştüğü ve salt yeteneğin kıymetinin azaldığı günümüz futbolunda estetik ve asaleti belkide çok uzun zaman göremeyecğiz. Tadını çıkarın O'nun. Az kaldı O'da gidecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder