21 Mayıs 2010 Cuma

BOSTON YOLUN %70'İNİ GEÇTİ



Doğu yakasında Playoff başlarken herkes Bostunun en fazla konferans yarı finaline gideceğini ve Cavs'a yol vereceğini düşünüyordu. Ancak beklenilen olmadı ve Konferans finalinde Orlandoya karşı temposunu yükseltererek devam etti. Doğuda basketbol her zaman sertliği ön plana çıkarmıştır. Fakat uzun zamandır bu kadar sert oynanmamıştı NBA basketbolu. Gerek NBA yönetimi gerekese hakemler yıldızların korunmasından yana olmuşlardı. Boston bu kuralı hakemlere rağmen bozdu. Bir takımda sahadaki 5 kişiden 3'ü sert oynuyorsa hakemler o 3 oyuncuya düdük çalmaktan çekinmez. Bazı zamanlarda sert olmayan 1 kişi bile bu dengeyi bozmaya yeter. Bostonda işler bu şekilde yürümüyor. KG ve Perkins'in ateşlediği sert oyun karşılarındaki her takımı sindirdi.

Buraya kadar işin savunma ve hücüm yönüne hiç girmedik. Hücumda zaten potansiyelli oyunculara sahip Celtics Rondo'nun bu sezon yaşadığı muhteşem performans ile tavan yaptı. Belkide şampiyon oldukları 2008 sezonunda bile bu kadar efektif oynayamıyorlardı. KG baskı altında top kullanamıyor Allen'ın maçtan maça değişen hücum performası ve Rondonun hücumda yokmuş gibi davranılması sadece PP'ın eline bakmak zorunda bırakmıştı Doc Rivers'ı. Fakat bu sene herşey çok farklı. Egolarını bırakmış 3 süper yıldız, oyunun Rondonun üzerinden dönmesini hiç dert etmeden mevkiilerinin gereklerini yaparak çok daha verimli olduklarını gördüler. İnanın hiçbir oyuncuyu ayırt etmek istemiyorum bu yapı içinde.
Savunmaya gelecek olursak Doc Rivers önemli bir koç olduğunu kesinlikle kanıtladı. DH'a kesinlikle yardım getirmiyorlar. Böylelikle Orlando'nun hücumda tempo kazanmasını engelliyorlar. DH gelen yardımlar sonrasında çıkardığı toplarla takım arkadaşlarına boş şutlar yaratabiliyordu. Fakat Doc Rivers çok önemli bir karar alarak bu riski aldı ve Orlandoya tempo kazandırmak yerine Howard'dan maç başına ortalama 30 sayı yemeyi tercih etti ve bu kararı ona deplasmanda 2 maç kazandırdı ve yolun büyük bir kısmın geçtiler.
Finalde rengimiz belli. BEAT LA...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder